Gingerbread house

Hello!
A couple of days ago, a friend and I decided to make a gingerbread house, because it’s never too late for that, right? 🙂 Besides, it’s still December and although Santa’s done his job, in Spain the Three Kings still need to come (6th January).

For both of us it was the first gingerbread house we made – well, for me, the first I made which actually stayed standing up (I made one when I was little with my untie and cousin, but the walls wouldn’t stick).

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Before my friend came over, I looked for royal icing recipes; but they all contained egg whites and stayed raw throughout the recipe so I went on to look ones which didn’t. I am not vegan or anything, I just don’t really like the idea of having completely raw egg whites in something I’m going to eat… I found recipes where instead of eggs whites they used meringue powder (no idea where to find it!) or cornstarch, which I didn’t have home. I thought of using honey instead of eggs -it’s sticky, it would do the job, right?- and some recipes actually did that; but in the end I chose white chocolate instead of the royal icing. And it really did the trick. I prefer using chocolate because I prefer the taste, the other is too sugary; but I suppose royal icing works really well too.

TIPS: if you are using chocolate, do not melt it too much. It has to be quite dense in order to stick correctly and more easily the sides. It’s perfect when it’s cooling down and just before starting to form hard chocolate pieces.

I think in the end we did a nice job making and decorating the house as it was our first one 🙂

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By the way, we used Ikea’s kit, and the cookie was soo nice itself; but with the candy and chocolate it was even better.

Now you tell me: do you use royal icing or chocolate and why?

Disclaimer: this is not sponsored.

Bye! Happy New Year!


¡Hola!
Hace un par de días, una amiga y yo decidimos hacer una casa de jengibre, porque nunca es demasiado tarde para eso, ¿verdad? 🙂 Además, sigue siendo diciembre y aunque Papá Noel ha hecho su trabajo, en España los Reyes Magos todavía tienen que venir.


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Para los dos fue la primera casa de jengibre que hacĂ­amos – bueno, para mĂ­, la primera que  se quedaba de pie (hice una cuando era pequeña con mi tĂ­a y primo, pero las paredes no se pegaban).

Antes de que mi amiga viniese, estuve buscando recetas de ‘royal icing’; pero todas contenĂ­an claras de huevo y seguĂ­an crudas a lo largo de la receta asĂ­ que fui a mirar alguna que no. No soy vegana ni nada, simplemente no me gusta la idea de tener claras de huevo completamente crudas en algo que me voy a comer … EncontrĂ© recetas en las que en vez de huevos utilizaban polvo de merengue (no idea de dĂłnde encontrarlo!) o maicena, que no tenĂ­a casa. PensĂ© en usar miel en lugar de huevos -es pegajosa, funcionarĂ­a Âżno? – y algunas recetas la usaban; pero al final elegĂ­ chocolate blanco en vez del ‘royal icing’. Prefiero usar chocolate porque me gusta más el sabor, el otro es demasiado azucarado; Pero supongo que el ‘royal icing’ funciona muy bien tambiĂ©n.

CONSEJOS: si estás usando chocolate, no lo derritas demasiado. Tiene que estar bastante denso para pegar correctamente y más fácilmente los lados. Es perfecto cuando se está enfriando.


Creo que al final hicimos un buen trabajo haciendo y decorando la casa ya que era la primera 🙂

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Por cierto, usamos el kit de Ikea, y la galleta estaba muy buena en sĂ­; pero con las golosinas y chocolate era incluso mejor.

Ahora es tu turno: usas ‘royal icing’ o chocolate y por quĂ©?

Esto no está patrocinado.

¡Adiós! ¡Feliz año nuevo!

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